Nykytekniikka on korjattavissa ja laajennettavissa

Nykytekniikka on korjattavissa ja laajennettavissa

Vanhastaan kodinkoneet ja muut kodin tekniset laitteet ostettiin hyvinkin yksityiskohtaisiin käyttötarkoituksiin: jos halusit seurata televisiolähetyksiä, piti sinun hankkia televisio, mutta sillä ei voinut seurata videoita, joten sen rinnalle piti hankkia VHS-soitin. Tämän korvasi myöhemmin DVD-soitin, joka nykyään alkaa olemaan myös melko antiikkista tekniikkaa, sillä monia elokuvia katsotaan suoratoistona ja ostetaan digiversiona omalle tietokoneelle. Joitain elokuvia ei edes näytetä enää muualla kuin suoratoistopalveluissa. Esimerkki tästä on Disneyn uusin versio Mulanista, jota levitettiin ainoastaan yhtiön omassa suoratoistopalvelussa. Tekniikka on siis hieman vajaassa 30 vuodessa ottanut melkoisia harppauksia.

Nykyään Suomessa on paljon kotitalouksia, joista ei löydy televisiota ollenkaan – ja määrä on vain kasvamaan päin! Tämä johtuu siitä, että lähes joka taloudesta löytyy nykyään tietokone, jonka avulla television tarjoamaa sisältöä voi seurata netistä. Tietokone onkin muuttunut melkoiseksi monitoimilaitteeksi, sillä sen kautta voi myös kuunnella radiota ja hoitaa melkeinpä kaikki asiansa internetin kautta. Näin ollen ei kotiin tarvitse hankkia kuin yksi kunnon laite: tietokone.

Kertakäyttökulttuurin aika alkaa olemaan ohi

Vielä 2000-luvun alussa oli aivan yleistä, että ostettiin uusi DVD-soitin 50 eurolla ja se kesti pari vuotta, minkä jälkeen olikin aika jo vaihtaa uuteen. Tuotteiden hinnat olivat sen verran alhaisia, että laitteita ei tarvinnut korjata, kun vain vaihtoi uuteen. Laitteille ei tästä syystä myöskään ollut korjaajia, joten vähänkin rikkinäinen laite lensi menemään heti vian ilmetessä.

Toista on nykyään. Kodin laitteiden korjaajia on alkanut löytyä melkeinpä kaikkialta Suomesta, ja toisaalta myös suomalaiset kuluttajat ovat alkaneet vaatimaan, että laitteet kestävät pidempään ja että ne ovat korjattavissa. Tästä ollaan myös valmiita maksamaan enemmän. Erilaisia laitteita korjaavat ammattilaiset takaavat, että työ tulee tehtyä kerralla oikein ja saat sille myös takuun.

Kertakäyttökulttuurin auringonlaskusta kertoo myös se, että laitteita kierrätetään yhä enemmän. Vanhan laitteen voi viedä liikeeseen, joka huolehtii sen vastuullisesta kierrättämisestä. Sinä saat tästä hyvästä myös usein lahjakortin liikkeeseen tai tuntuvan alennuksen, kun vaihdat uuteen nykyaikaisempaan laitteeseen.

Korjaaminen onnistuu myös omatoimisesti

Meissä kaikissa on hieman korjaajan vikaa, joten onkin siis täysin luonnollista, että laitteita halutaan korjata myös itse. Esimerkiksi älypuhelimen huollolla on usein kiire ja monet yleiset korjaustoimenpiteet ovat helposti tehtävissä kotona. Akun vaihto onnistuu helposti, kun hankit oikeat työkalut ja uuden akun tekniikkaosat -verkkokaupasta. Sieltä saat itse osien lisäksi myös selkeät ohjeet toimenpiteen suorittamiseen.

Omatoiminen korjaaminen säästää sinulta pitkän pennin ja tekniikkaosat.fi -verkkokauppa huolehtii siitä, että saat vain parhaita mahdollisia varaosia!

Lisälaitteilla saa paljon enemmän irti

Laitteiden käyttöiän pidentyessä monet ovat myös alkaneet miettiä, miten tästä käyttöiästä saisi enemmän irti. Nykyajan älylaittesissa olennaista on muistaa säännöllinen päivittäminen. Tällöin jo käyttämäsi ominaisuudet pysyvät ajantasalla ja saat parhaimmillaan käyttöösi paljon uusia. Päivitykset ovat kuitenkin melko abstrakteja; hieman konkreettisempaa on hankkia laitteen tueksi erilaisia lisälaitteita.

Ajatellaampa vaikka tietokonetta. Siihen on saatavilla vaikka mitä lisälaitteita. Niiden avulla tietokone toimii paremmin, sen käyttömahdollisuudet laajenevat ja pystyt hyödyntämään uusia ominaisuuksia. Ihan tavallinen esimerkki ovat vaikkapa langattomat kuulokkeet. Varsinkin kerros- ja rivitaloasukkaat arvostavat hyviä kuulokkeita, sillä niiden avulla voit katsella elokuvia ja kuunnella musiikkia myös iltamyöhään. Tietokoneelle voi myös hankkia ulkoisen kovalevyn, jolloin tallennustilaa on enemmän, eikä sinun tarvitse olla muistitikkujen tai pilvipalveluiden varassa.