Viljaton koiranruoka tuo terveyttä kaikenkokoisille koirille

Viljaton koiranruoka tuo terveyttä kaikenkokoisille koirille

Koiranruoka, joka ei sisällä viljaa, kuten erityisesti vehnää on nyt päivän sana. Jos olet tutustunut elintarviketeknologiaan vaikka opiskelujen merkeissä, tiedät miten lemmikkien ruokia teollisuudessa valmistetaan. Se on mielenkiintoinen ala, jossa raaka-aineiden käsittely, elintarvikkeiden kehittäminen, tuotanto, säilytys, tutkimus ja laadunvalvonta ovat erittäin tärkeitä asioita.

Jokainen koira on lihansyöjä

Lihansyöjälle lihaa sisältävä ravinto on aina se tärkein tekijä koiran anatomian ja mieltymysten kannalta. Koiralla ruoansulatuskanava on malliltaan lyhyt ja toiminnaltaan nopea, joten koirat tarvitsevat aina energiapitoista ja nopeasti sulavaa, hyvänmakuista ruokaa. Luustoa rakentavat ja terveyttä ylläpitävät proteiinit ja rasvat kuuluvat olennaisena osana täydelliseen koiranruokaan. Hiilihydraatteja, eli sokereita lemmikin ravinnon taas ei tulisi juurikaan sisältää muuten kuin aivan pieniä määriä kerrallaan. Proteiini on koiralle pääruoka-aine, joten koiranruokatuotteessa se näkyy ensimmäisenä. Eläinrehulaki edellyttää, että kaikki raaka-aineet luetellaan tuotteessa siinä järjestyksessä, kuinka paljon niitä ateriassa esiintyy.

Tiesitkö, että lemmikin ruokiin panostetaan teollisuudessa todella paljon. Valmistajalle eläinruokien tuotanto on tarkkaa puuhaa ja monesti myös hyvä bisnes. Ruoan raaka-aineista liha painaa eniten ja se on myös hintavin raaka-aine, joten joskus valitettavasti näkyy, että valmistaja on halunnut säästää tuotteen valmistuksessa lisäämällä jotakin viljaa, kuten vehnää, koiranruoan sekaan. Ole siis tarkkana ja tarjoa lemmikillesi ruokaa, joka on terveellistä, täyttävää, herkullisen makuista ja ennen kaikkea aitoa. Tiesitkö, että kaikki edellä mainitut kriteerit täyttävä eläinruokien kauppa Zoo.fi löytyy kätevästi verkosta.

Vehnätön koiranruoka sopii kaikille koirille, mutta ennen kaikkea herkkävatsaisille ja joistakin ruoka-aineallergioista kärsiville koirille. Monet ruoka-aineallergiat saattavat olla suhteellisen harmillisia, sillä ne voivat aiheuttaa korvien tai ihon kutinaa, vatsaoireita tai hilseilyä. Myös vehnä saattaa aiheuttaa erilaisia vatsaoireita, kuten ripulia.

Zoo.fi -verkkokauppa tarjoaa myös herkullista raakaruokaa koiran barffaukseen. Tarjoa koirakaverillesi myös herkullista kuivaruokaa, jossa on aineosina pakastekuivattua kalaa, lihaa tai kanaa. Tiesithän myös, että monien suomalaisten suosima Zoo.fi -verkkokauppa tarjoaa lemmikillesi herkullisia koiranruokapalloja, joissa on paljon hyvää tekevää proteiinia sekä täydellinen pureskelunkestävyys. Tutustu tuotteisiin zoo.fi -nettimyymälässä, joka on avoinna kaikkina vuorokauden aikoina.

Eläinruokien kehittäminen, testaaminen ja niiden arviointi esimerkiksi asiakastutkimusten ja kyselypaneelien avulla ovat sekä lemmikille eli loppukäyttäjälle että tuotteiden kehittäjille todella tärkeä asia. Lemmikkien ruokien kemiallinen ja mikrobiologinen testaus takaa lemmikinruoan maistuvuuden ja tuoteturvallisuuden.

Terveyttä ja elämäniloa viljattomasta ravinnosta

Viljattomuuden lisäksi koiranruoat ovat aina hyvin testattuja ja hypoallergeenisia, joten ne eivät sisällä mitään keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Tarkkaan testatut lemmikinruoat eivät aiheuta minkäänlaisia tulehdusperäisiä sairauksia kaikenlaisia tulehduksia tehokkaasti hillitsevien omega-3-rasvahappojen ansiosta. Muista palkita koirasi säännöllisten lenkkien, yhdessäolon ja herkullisten makupalojen avulla. Onnellinen koira on terve koira, joka nauttii elämästään läheisten ihmisten ja muiden tuttavalemmikkien seurassa.