Yhdistä lainat kätevästi omalla puhelimella

Yhdistä lainat kätevästi omalla puhelimella

Teknologisten harppausten ansiosta kalliiden pienlainojen yhdistäminen yhdeksi edullisemmaksi lainaksi onnistuu tänä päivänä kätevästi vaikkapa omalta kotisohvalta käsin. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit yhdistää lainasi helposti omalla puhelimella.

Selvää säästöä lainoja yhdistämällä

Lainojen yhdistäminen tulee yleensä ajankohtaiseksi viimeistään silloin, kun velkaantuminen on johtanut siihen pisteeseen, että kaikki rahat kuluvat kalliiden lainojen lyhennyksiin. Lainojen yhdistäminen kannattaa silloin, kun lyhennät samanaikaisesti useita eri lainoja, joiden yhteenlasketut kustannukset nousevat korkeiksi. Tällaisia lainoja ovat esimerkiksi kalliit pikavipit ja vakuudettomat kulutusluotot.

Lainojen korkokustannukset on mahdollista laskea huomattavasti alhaisemmiksi, kun yhdistät kalliit pienlainat yhdistelylainan avulla yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tällöin voit saada uudelle lainallesi edullisemman koron, mutta säästät samalla myös lainan korkokuluissa, sillä yhden lainan korkokustannukset ovat aina useampaa lainaa edullisemmat.

Lainojen yhdistäminen tapahtuu käytännössä niin, että haet uutta lainaa. Kun uusi laina on myönnetty, voit maksaa vanhat lainat uudella lainallasi pois. Tällöin myös vanhojen lainojen kalliit korkokulut lakkaavat juoksemasta. On tärkeää, että käytät uuden lainan kaikkien vanhojen lainojesi yhdistämiseen, sillä mikäli yksikin kallis laina jää yhdistelylainan ulkopuolelle, joudut edelleen lyhentämään kyseistä lainaa ja sen korkokustannuksia.

Pidä siis mielessä, että myös osamaksusopimukset on mahdollista maksaa yhdistelylainalla pois – monet kuitenkin unohtavat, että osamaksusopimus on myös laina, joten tällaiset sopimukset jäävät helposoti yhdistelylainan ulkopuolelle. Ennen yhdistelylainan hakemista listaa siis huolellisesti ylös kaikki lainat ja velat, joita sinulle on kertynyt, sillä tarvitset näitä tietoja myös yhdistelylainan hakemiseen!

Näin voit yhdistää lainasi kätevästi omalla puhelimella

Teknologian ansiosta voit yhdistää lainasi kätevästi tänä päivänä vaikkapa suoraan omalta kotisohvaltasi käsin. Yhdistelylainan hakeminen verkossa on helppoa, sillä löydät sähköisen lainahakemuksen osoitteesta https://yhdista-lainat.fi/ ja lähettämällä lainahakemuksen, voit saada useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta samanaikaisesti.

Lainahakemuksen täyttäminen sähköisesti siirtää sinut automaattisesti ilmaiseen lainojen kilpailutukseen. Myös yhdistelylainat kannattaa kilpailuttaa, sillä kilpailutuksen avulla löydät edullisimmalla korolla varustetun yhdistelylainan joustavin lainaehdoin. Onkin tärkeää, että vertaat uuden lainan kuluja huolellisesti nykyisten lainojesi yhteenlaskettuihin kuluihin, sillä vain tällä tapaa selvität, että uusi laina tulee todella edullisemmaksi – yhdistelylainan tarkoituksena ei missään nimessä ole pahentaa velkataakkaa, joten kilpailuta lainatarjoukset huolellisesti!

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lainahakemuksen kätevästi verkossa, saat lainatarjouksen saapumisesta erillisen ilmotuksen esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestillä. Saat ensimmäiset lainatarjoukset jopa muutaman minuutin sisällä lainahakemuksen lähettämisestä. Sinun ei siis tarvitse varata erillistä neuvotteluaikaa pankin konttoriin, vaan lainan hakuprosessi tapahtuu kokonaan sähköisesti.

Kun olet vastaanottanut lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, voit tutustua lainaehtoihin kaikessa rauhassa, sillä lainatarjoukset ovat luotonmyöntäjästä riippuen voimassa noin 7–30 päivän ajan. Lainojen vertailukone järjestää lainatarjoukset paremmuusjärjestykseen ja huomioi kilpailutuksessa kaikki lainaan liittyvät kulut ilman piilokustannuksia. Näet siis lainatarjouksista aina lainan todellisen vuosikoron, joka pitää sisällään lainan pääasiallisen koron eli nimelliskoron lisäksi myös muut lainakulut, kuten avausmaksun, tilinhoitokulut ja palvelumaksut.

Lainatarjous voidaan hyväksyä ja allekirjoittaa helposti ja turvallisesti verkossa omilla verkkopankkitunnuksilla. Kun olet toimittanut pankille tarvittavat liitteet, lainarahat voidaan maksaa ilmoittamallesi tilille jopa saman vuorokauden aikana. Voit lisäksi valtuuttaa luotonmyöntäjän maksamaan nykyiset lainasi puolestasi pois.