Joulukuusen alle päätyy yhä enemmän teknologiaan liittyviä lahjoja

Joulukuusen alle päätyy yhä enemmän teknologiaan liittyviä lahjoja

Se vuoden odotetuin juhla on pian täällä taas – joulu. Joulu on ollut suomalaisille tärkeä juhla jo vuosikymmenten ajan, eikä suomalaisia kutsuta turhaan joulukansaksi: joulumusiikki saapuu kauppoihin jo kuukausia ennen juhlaa, ihmiset koristavat talonsa hyvissä ajoin ja lahjojen metsästyksessä otetaan joka vuosi varaslähtö.

Teknologia valtaa joulun

Joulu on tärkeä juhla erityisesti lapsille, sillä mikään ei voita jouluaaton illan lahjapaperin rapinaa ja iloisia huudahduksia, kun lahjapaperin alta löytyy joulun toivotuin lahja. Joulu on levon ja rentoutumisen aikaa, mutta monia stressaa samaan aikaan ajatus siitä, mitä perheelle ja sukulaisille ostaisi tänä vuonna joululahjaksi?

Joulun viettoon on viime vuosina saapunut yksi kasvava ilmiö, jota on vaikeaa sivuuttaa: joulukuusen alle päätyy yhä enemmän teknologiaan liittyviä lahjoja. Miksi näin on? Ensinnäkin voimme “syyttää” tästä ilmiöstä teknologian aikakauttamme – onhan totta, että tänä päivänä hoidamme yhä useamman asian verkossa kotoa poistumatta. Älylaitteet ovat myös vallanneet kotimme, sillä näiden laitteiden avulla hallitsemme niin television volyymia tai uunin kelloa, sammutamme valoja, seuraamme vauvan unta kuin päivitämme kodin turvajärjestelmiä.

Sen lisäksi, että teknologia on yhä enemmän läsnä elämässämme, myös lahjojen ostamisen helppous verkossa on ajankohtaisempaa kuin koskaan aikaisemmin. Verkkokauppojen kasvu on mahdollistanut esimerkiksi sen, että syrjäisemmilläkin seuduilla asuvat perheet pystyvät tilaamaan lapsilleen joulun toivotuimmat lahjat kotoa poistumatta. Lisäksi kansainväliset ostopäivät, kuten Single’s Day, Black Friday ja Cyber Week ovat tuoneet kaikkien suomalaisten ulottuville vuoden parhaat tarjoukset kätevästi juuri ennen joulua.

Tästä syystä vuoden parhaat joululahjat löytyvät helposti Partyking.fin verkkokaupan monipuolisesta valikoimasta. Satojen joululahjojen valikoimasta löytyy hauskoja teknologisilla yksityiskohdilla varustettuja joululahjaideoita sekä aikuisille että perheen pienimmille. Kätevän alakategoria-osion ansiosta lahjoja voi esimerkiksi hakea yrityksen tarpeisiin, teinille, tyttö- ja poikaystävälle, isälle, isovanhemmille, urheilulliselle ihmiselle tai toivottomalle romantikolle. Nopean ja edullisen toimituksen ansiosta lahjat saapuvat perille hyvissä ajoin ennen suurta päivää.

Pitäisikö ilmiöstä huolestua?

Lyhyt vastaus yllä esitettyyn kysymykseen on ei tarvitse aina silloin, kun teknologisten laitteiden käyttö on hallittua. Lasten tapauksessa on esimerkiksi tärkeää, että heidän ruutuaikaansa kontrolloidaan myös uusien joululahjojen suhteen. Vaikka joululomalla näistä säännöistä voikin joustaa, on tärkeää, että vanhemmat huolehtivat siitä, että teknologisten laitteiden käyttö ei häiritse lapsen koulunkäyntiä tai unta.

Teknologia on tullut jäädäkseen. Joskus emme itsekään ehdi mukaan teknologian nopeaan kehitykseen, mutta kukaan ei varmasti voi kieltää, etteikö teknologia olisi helpottanut arkeamme valtavalla tavalla. Sen lisäksi, että joululahjojen tilaaminen verkosta on tänä päivänä helppoa ja nopeaa, teknologian yleistyminen on johtanut myös siihen, että markkinoilta löytyy tänä päivänä hyvinkin edullisia laitteita, jotka sopivat monen perheen tiukempaankin budjettiin. Joululahjarumbassa ei toki kannata unohtaa, että joulun tarkoituksena on yhdessäolo ja rentoutuminen, joten liian suurta stressiä joululahjojen ostamisesta ei kannata ottaa!