Äänikirjat ja maailman digitalisoituminen
Maailma on menossa suuntaan, jossa digitalisaatiolla on yhä vain suurempi rooli yhteiskunnassamme. Monet työt tehdään nykyisin tietokoneelta käsin vaikka kotona. Etätyöt ovatkin yleistyneet, ja ne ovat saaneet paljon kiitosta työntekijöiltä. Työn tekeminen on joustavaa, kun työmatkoihin ei kulu aikaa ja lounastauon voi pitää omassa keittiössään. Etätöiden voidaankin ajatella yleistyvän jatkossa, sillä se antaa enemmän mahdollisuuksia myös työnantajille. Työntekijän palkkaamista varten ei tarvitse suuria toimitiloja, sillä työt voivat toimia etäyhteyksillä.
Digitalisoituminen mullistaa maailmaa monella muullakin tavalla. Myös vapaa-aika on tullut lähemmäs ihmisiä ja tuonut tarjolle monipuolisen valikoiman viihdettä. Erilaiset suoratoistopalvelut tuovat hurjan määrän elokuvia ihmisten televisioihin. Kirjatkin ovat siirtyneet digitaaliseen muotoon, sillä niitä voi lukea vaikka tabletilta. Toinen viime vuosien aikana markkinoille tullut uutuus ovat äänikirjat. Äänikirjat sopivat erityisen hyvin kiireisille henkilöille, joilla ei ole aikaa tarttua kirjaan. Jos siis äänikirjat kiinnostavat, äänikirja vertailu on hyvä tapa aloittaa äänikirjoihin tutustuminen. Äänikirjoja voi kuunnella niin älypuhelimella kuin tabletillakin, joten ne kulkevat aina mukana. Äänikirjan kuunteleminen ennen nukkumaan menemistä voi olla toisille rauhoittava hetki, joka auttaa myös nukahtamaan paremmin.
Digitalisoituminen voi laajentaa ihmisen verkostoja
Nykyaikana on selvää, että jos jotakin palvelua ei voi löytää netistä, sitä tuskin on olemassakaan. Tämä kuvaa hyvin tilannetta, jossa nyt ollaan. Kaikki yritykset ja heidän palvelunsa löytyvät netistä. Muun muassa nettikaupat ovat niitä, jotka kannattavat, sillä netistä ostaminen on yleistynyt viime vuosien aikana. Data ja alustat ovat siis tärkeässä osassa 2020-luvun markkinoilla. Näitä varten tarvitaan ohjelmistosuunnittelijoita, joista ainakin Suomessa tulee olemaan pulaa lähivuosien aikana. Maailman digitalisoituminen vaatii siis uusia ammattilaisia, joten alalle yritetään saada opiskelijoita tekemään tulevaisuuden maailmaa.
Ihmisellä ei ole koskaan ollut vastaavia verkostoja käytettävissään kuin tänä päivänä. Yhteyttä voi pitää myös niihin ihmisiin, jotka asuvat kaukana jopa toisessa maassa. Monet sosiaalisen median alustat ovat antaneet mahdollisuuden tähän. Sosiaalisen median alustoja tullaan taatusti kehittämään lisää ja jo olemassa olevista tehdään parempia. Modernit ihmiset nimittäin vaativat alustoilta paljon. Sosiaalista mediaa käytetään jo nyt päivän mittaan. Moni on kirjautunut Facebookiin ja Instagramiin koko ajan, että mikään päivitys tai tapahtuma ei taatusti jää huomaamatta. Tulevaisuudessa älypuhelimet tulevat luultavasti olemaan vieläkin suuremmassa roolissa ihmisten elämässä. Kun maailma muuttuu älykkäämmäksi, on älypuhelimessa paljon elämää helpottavia sovelluksia.
Digitalisaation haasteet
Maailman pitää pystyä vastaamaan myös digitalisaation haasteisiin. Muuttuva maailma tuo mukanaan paljon ongelmia heille, jotka eivät pysy kehityksen mukana. Erityisesti valtioiden on pysyttävä mukana maailman digitalisoitumisessa siten, että ne voivat tarjota moderneja palveluita kansalaisilleen. Toimivat tietoliikenneverkostot ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä. Kaikki siis alkaa siitä, että palvelut toimivat ja jokaiselta löytyy nettiyhteys. Suomessa on alettu kehittämään jo 5G-yhteyttä joka puolelle maata. Se ei kuitenkaan ole vielä täysin valmis, vaan 5G on edelleen työn alla. 5G-verkon voidaan odottaa kattavan koko maan muutaman seuraavan vuoden aikana. Sen kohdalla voi huomata eron tavalliseen 4G-nettiin, sillä yhteys ei pätki ja se toimii paljon nopeammin.