Teknologia kehittyy koko ajan

Teknologia kehittyy koko ajan

Maailma muuttu ja digitalisoituu jatkuvasti. Myös teknologia kehittyy niin kovaa vauhtia, että uusimpien teknologiatrendien perässä on hankala pysyä. Teknologian uusimpia kehityssuuntia viime vuosina ovat olleet robotit ja botit. Botit tekevät jo tällä hetkellä osittain keskijohdon työtehtäviä ja niitä näkee monien yritysten nettisivuilla. Asiakaspalvelu on korvattu osittain bottien avulla. Käytännössä se tapahtuu siis siten, että botit ottavat asiakkaan vastaan live-chatissa. Botit pystyvät tunnistamaan tekstistä, millainen ongelma tai kysymys asiakkaalla on. Kysymyksestä riippuen botti voi joko opastaa asiakasta tai siirtää tehtävän oikealle asiakaspalvelijalle. Tällainen bottien käyttäminen on kuitenkin yleistynyt huimasti, sillä botit pystyvät purkamaan asiakaspalvelun ruuhkaa. Jos asiakas voi saada vastauksen kysymykseensä esimerkiksi usein kysyttyjen kysymyksien osiosta, botti ohjaa asiakkaan sinne.

Robotit sen sijaan ovat kohtalaisen yleisiä teollisuuden työtehtävissä. Robotit voivat esimerkiksi pakata tuotteita pakkauksiin tai kiristää muttereita tai ruuveja. Vielä tällä hetkellä teollisuudessa ollaan kuitenkin siinä vaiheessa, että oikea ihminen tarkastaa robottien tekemän työn ennen kuin tuotteet voidaan laittaa myyntiin. Robottien käyttäminenkin tulee varmasti ajankohtaisemmaksi tulevaisuudessa, kun robotteja kehitetään yhä älykkäämmiksi.

Kodissa käytettävä elektroniikka kehittyy
Kodeissa käytetyt kodinkoneet ja pienelektroniikka kehittyvät myös kovaa tahtia. Yhä useampi tämän päivän kodeista ovat älykoteja. Älykoti tarkoittaa siis sitä, että laitteita voi ohjata joko etänä tai sitten esimerkiksi äänikomennoilla. Laitteet myös toimivat wifi-verkon avulla, eli niitä ei tarvitse kytkeä erikseen päälle. Tänä päivänä lähes kaikki laitteet on mahdollista liittää wifi-verkkoon. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan pitää älytelevisioita, joiden kautta voi surffailla netissä, katsoa elokuvia suoratoistopalveluista tai vaikka maksaa laskut verkkopankissa. Älykodissa kaikkea aina valaistuksesta lähtien voidaan säädellä etänä. Etäohjelman saa puhelimeen, josta kodin toimintoja voi tarkkailla. On kuitenkin syytä muistaa, että älykodin laitteet maksavat normaaleja laitteita enemmän. Onneksi tänä päivänä tuotteita voi ostaa lainarahalla ja monet luotonantajat myöntävät lainaa 40000 euroon asti. Sillä summalla kotiin saa jo huomattavan määrän erilaisia laitteita.