Teknologia

Teknologia

Johdot piiloon listoituksien avulla

[IMAGE=fkiEokdRnigp.jpg]

Modernin ajan teknologia ja sen käyttäminen on arkipäivää. Oli kyse sitten työpaikasta, kodista tai vapaa-ajan asunnosta, teknologia seuraa meitä kaikkialle. Erityisiä haasteita erilaiset teknologiset laitteet tuovat sisutukseen, sillä erinäiset johdot ja pistokkeet eivät sisutukseen kuulu. Erilaisten listojen avulla kyseiset johdot on helppo saada piiloon. Vaikka suurin osa nykypäivän laitteista on langattomia, lankapuhelimelle tyypillisten johtojen viidakkoa löytyy jokaisesta asunnosta. Helpoin ja huomaamattomin tapa saada johdot piiloon, on kiinnittää ne suoraan listaa pitkin kulkemaan. Johtojen määrän lisääntyessä on syytä miettiä pistokkeiden paikat uudelleen, ja mahdollisia koteloita jo rakentamisvaiheessa. Sisutukseen sopivat ratkaisut löytyy helposti asiantuntijoiden avulla. Erilaiset kotelot, syvennykset ja listat helpottavat erityisesti sisutusta, mutta niillä on myös käytännön merkitystä. Kompastelun välttäminen ja avarampi liikkumistila takaa turvallisen ympäristön, joka saadaan juurikin edellä mainitulla tavalla.

[IMAGE=c9DvyAeZ5sih.jpg]

Tulevaisuuden laitteet

[IMAGE=fabgghcqcDeM.jpg]

Teknologian kehittymistä ajatellen, kannattaa huomioida myös tulevaisuuden laitteiden paikka kodissa ja työpaikalla. Väistämätöntä on, että tulevaisuudessa kotiimme muuttaa moderni tekoäly, joka hoitaa arkipäiväisiä askareitamme. Vaikka kyseessä ei olisikaan välttämättä fyysinen robotti, erilaiset älytoiminnot tuotteissa yleistyvät hurjasti. Listoituksien avulla voi peittää huoneistossa olevat saumakohdat ja tehdä kokonaisuudesta virheettömän näköisen. Kuitenkin listat ovat oiva apu kevyiden esineiden ripustamiseen ja kiinnitykseen. Listaan kiinnittäminen on huomattavasti helpompaa, ja myös järkevämpää, kuin vaivalla pinnoitettuun seinään.

Älylaitteet nyt ja tulevaisuudessa liikkuvat sensorien avulla tutkaillen ympäristöään. Listan avulla voi myös rajata niiden liikkuvuusaluetta, mikäli älylaiteen ei haluta kulkevan kaikkialle. Listojen sijoittamista keskelle huonetta ei tietenkään suositella, mutta esimerkiksi robotti-imurin tiellä kulkevat esteet on hyvä sijoittaa uudelleen, pois lattian tasolta. Älylaitteiden hieno puoli on tietenkin se, että ne oppivat ja kehittyvät jatkuvasti. Sensorien avulla liikkuminen on kuitenkin näiden laitteiden tapa katsoa maailmaa. Vaikka laitteet ovatkin johdottomia, mikään akku ei ole ikuinen, joten latauspistokkeiden paikka, eli telakka, on myös jokaiselle liikkuvalle älylaitteelle elinehto.

Ruutuaika joka huoneeseen

Suomalaisia koteja koristavat joka huoneessa ruudut. Ruutujen merkitys muuttuu ja monipuolistuu jatkuvasti, ja niiden määrä lisääntyy tulevaisuudessa. Rakentamisen yhteydessä kannattaa ottaa huomioon, että ruudulle tulisi olla paikka jokaisessa huoneessa. Kannettavien laitteiden latauspaikat kannattaa myös huomioida mahdollisimman tarkasti, käyttömukavuuden lisäämiseksi. Kaikki nimittäin tietävät sen tunteen, kun pistoke meinaa olla vain hitusen liian kaukana sängystä. Erilaiset latauspaikat ja pistokkeet on mahdollista myös piilottaa kekseliäästi listojen avulla, vaikkapa suoraan sängyn päätyyn tulevalle seinälle.

Asiantuntijat antavat myös vinkkejä siihen, kuinka paljon olisi hyvä varata ruuduille tilaa, ja mikä seinä huoneistosta olisi optimaalisin paikka ruudun varaukselle. Listoitukset ruutujen lähistöllä helpottavat johtojen piilottamista, mutta kannattaa myös miettiä kokonaan uusia ratkaisuja, kuten upotettuja osioita ruuduille.

Arjen helpottajat tulee olla näkyvillä

Biometriset tunnisteet voivat tulevaisuudessa koristaa joka kodissa esimerkiksi keittiössä tai jopa suihkussa. Arjen helpottajat ovat hyödyllisimmillään silloin, kun näiden läsnäolo sallitaan. Laatikon uumeniin piilotettuina näistä laitteista on tuskin hyötyä kenellekään. Keittiö on usein paikka, jonne ruudun ei ajatella mahtuvan, jonka seurauksena vahinkoja kalliille laitteille tapahtuu. On tietenkin hyvä, että välillä laitteista pidetään taukoa, jottei ruutuaika pääse valloittamaan elämäämme. Kaikille laitteille suunniteltu oma paikkansa takaa sen, että myös mieli pysyy rauhallisena teknologian ollessa läsnä.