Playstation

Playstation

Kukapa ei olisi koskaan pelannut peliä, jossa pääosaa esittää ikoninen kettu tai pienen pieni lohikäärme. Ensimmäinen konsoli Playstationilta tuli markkinoille 90-luvun puolivälissä, ja on siitä lähtien ollut kaikkien aikojen suosituimpia konsoleita. Todellinen hitti pelaajien keskuudessa ovat usein elokuviin perustuvat pelit, jotka ovat menestyneet myös valkokankaalla. Kuitenkin suuri osa pelaajista on myös virallisten urheilupelien ystävä, eikä malta odottaa tuoreimpien versioiden julkaisemista. Varsinkin jääkiekon, formuloiden ja jalkapallon viralliset pelit ovat niin aitoja grafiikaltaan, että vierestä katsoja voi hädin tuskin erottaa, onko kyseessä aito ottelu vai kuvitteellinen peli. Grafiikka on kehittynyt huimia harppauksia vuosien varrella, mutta silti myös alkuperäisen konsolin pelit ovat keräilijöiden mieleen.

Konsolipeleihin kuuluvat levykkeet ovat Playstationin aikakaudella olleet aina DVD-levyjen kaltaisessa muodossa. Nykyaikaisuutensa vuoksi varsinaisia keräilyharvinaisuuksia näistä levyistä ei ole vielä muodostunut. Kuitenkin mikä tahansa toimiva konsoli pitää hyvin arvonsa, ja on varmasti tulevaisuudessa keräilijöiden mieleen.

Neljä eri versiota, viides tulossa

Liki kolmen vuosikymmenen pituisen historiansa aikana Sony on tuonut markkinoille neljä erilaista pelikonsolia. Kronologisessa järjestyksessä nimetyt konsolit ovat aina olleet odotettuja, niin kuin on tulevakin versio. Tuleva malli on vielä nimetön, ja se on määrä julkaista loppuvuodesta 2020. Tämä viides konsoli on odotuttanut itseään jo kauan, sillä edellisen konsolin julkaisusta tulee tuolloin kuluneeksi jo seitsemän vuotta. Tämän uuden sukupolven konsolin on luvattu tukevan vieläkin parempaa graafista teknologiaa kuin edeltäjiensä. Luvassa on myös todellinen harppaus, sillä tuleva laite tulee olemaan yhteensopiva virtuaalilasien kanssa.

Nykyaikainen grafiikka virtuaalilaseineen ei palvele vain ja ainoastaan pelaajia. Laitteen monipuolisten ominaisuuksien ansiosta kaikki suoratoistopalvelut sekä internetin sovellukset ovat ladattavissa suoraan laitteelle. Pelaamista palvelevat levykkeet ovat tietenkin vielä olemassa, mutta nykyajan pelaajat suosivat suoraa virtuaalista ostamista laitteen mukana kulkevasta kaupasta. Vielä ei julkisuuteen ole kerrottu sitä, jäävätkö levykkeet tulevan konsolin myötä täysin historiaan.