Japanilainen Nintendo yhä suosittu

Japanilainen Nintendo yhä suosittu

Tämä varmasti ensimmäinen ihmisten mieleen kunnolla jäänyt pelikonsoli on peräisin 80-luvulta. Japanilaisten innovaatio on löytänyt tiensä ensimmäisenä pelikonsolina monien ihmisten kotiin, ja on vielä tänäkin päivänä tiiviisti mukana konsolipelaamisen maailmassa. Pelaajien keskuudessa Nintendo on kaikkein suosituin yksinkertaisesta syystä: se on monipuolisin ja historialtaan legendaarisin.

Suoraan televisioon liitettävä pelikonsoli toimi vielä ilmestymisensä aikaan yhdessä kuvaputkitelevisioiden kanssa, ja laite kiinnitettiin antennijohdon jatkeeksi. Nykyaikana tämän alkuperäisen konsolin pelaamiseen tarvitaan hieman lisäjohtoja, sillä alkuperäisellä tekniikalla konsoli ei nykyaikaisissa televisioissa toimi. Lisäksi kannattaa huomioida, että ohjaimena toimiva pyssy toimii vain kuvaputkitelevisioissa. Kuitenkin suosituimman alkuperäisen konsolin omistajat harvemmin haluavatkaan ottaa konsoliaan käyttöön, sillä 64-bittisen Nintendon hinta on noussut huimasti. Kaikin puolin toimiva versio tästä laitteesta maksaa enemmän kuin täysin uusi, tänä vuonna julkaistu versio.

Erilaiset pelikonsolit

Nintendo on yksi edelläkävijöistä pelikonsolien valmistuksessa. Vaikuttava tarina on saanut räjähdysmäisen alun Nintendo Entertainment Systemin kehittämän konsolin myötä vuonna 1983, ja jatkanut taivaltaan tähän päivään saakka. Tätä ovat seuranneet konsolit SNES, Nintendo 64, Nintendo GameCube, Wii ja Wii U. Lisäksi valmistaja oli ensimmäisenä markkinoilla käsikonsoleiden kanssa, ja ensimmäinen Game Boy oli 90-luvun lapsille hartain toivelahja. Nykypäivän lapsille toivotuin käsikonsoli on Nintendo 3DS. Nintendo Switch on hybridi konsolien ja käsikonsolien välillä, sillä se toimii molempina. Tämä viimeisin keksintö on mullistanut pelimaailman, sillä kotona aloitetun pelin voi ottaa mukaan, ja pelit voivat jatkua sujuvasti missä tahansa. Avajaisviikonloppuna tämä konsoli oli myynyt enemmän kuin yksikään Nintendon tuotteista aikaisemmin. Jokaiseen konsoliin mieltyneet pelaajat käyttävät näitä konsoleita paitsi pelaamiseen, myös jokapäiväisen television katselun tukena. Moderni konsoli pitää sisällään myös läjän suoratoistopalveluita sekä monia muita ominaisuuksia. Näiden ominaisuuksien lisäksi laite toimittaa DVD-soittimen virkaa, joten erillistä soitinta siihen tarkoitukseen ei tarvita.

Ahkerana ja tuotteliaana yrityksenä Nintendo on pitänyt asiakkaansa tyytyväisinä. Jokainen versio on ollut itsessään innovatiivinen, ja tuonut mukanaan monia uusia ominaisuuksia, joita ei ole aikaisemmin nähty. Yksi mullistavimmista keksinnöistä oli käyttää ohjainta tunnistimena, jonka avulla pelaaja saattoi pelata tennistä, keilata tai pelata golfia omassa olohuoneessaan. Tämä laittoi myös sellaiset ihmiset nousemaan kotisohviltaan, jotka eivät perinteisestä konsolipelaamisen tuottamasta ilosta piitanneet.

Super Mario seikkailee yhä

Vuonna 1985 ilmestynyt putkimies sekä veljensä Luigi jatkavat yhä hauskoja ja jännittäviä seikkailujaan. Nämä kaksi sankaria legendaarisine tunnusmusiikkeineen ovat ehkäpä kaikkein tunnetuimmat konsolipelien hahmot. Alkuperäisessä pelissä Mario veljineen lähtee pelastamaan kaunista prinsessaa iljettävän, kilpikonnaa muistuttavan otuksen kynsistä. Kierivät kilpikonnat ja vaeltavat sienet on päihitettävä, ja oikoreittejä prinsessan luokse löytyy monista eri putkista. Matkan varrella kerätään kolikoita ja taistellaan aikaa vastaan. Yksinkertaista, mutta nerokasta ideaa on lukuisat pelit jäljitelleet tämän jälkeen.

Nykyaikana Mario seikkailee yhä tuttuun tapaan veljensä kanssa, ja on aina vain yksi Nintendon suurimmista tuotemerkeistä. Aina veljekset eivät kuitenkaan ole prinsessaa pelastamassa, vaan välillä he kilpailevat carting-autoilla ja seikkailevat eri maailmoissa. Ei ole siis ihme, että tämä punalakkinen mies on Nintendon virallinen maskotti, ja yhä yksi nykypäivän pelatuimmista peleistä.