Näin suojaat puhelimesi kolhuilta ja vahingoilta

Näin suojaat puhelimesi kolhuilta ja vahingoilta

Puhelin on valitettavasti yksi niistä laitteista, jotka ovat meille tärkeimpiä ja samalla alttiimpia kaikenlaisille onnettomuuksille. Vaikka uudessa puhelimessa takuu yleensä korvaa kaikennäköisiä kolhuja laidasta laitaan, vakuutuksen ulkopuolelle jäävän puhelimen kiikuttaminen huoltoon voi verottaa lompakkoa, erityisesti jos kyseessä on hintavampi kapine. Onneksi jo varsin pienillä muutoksilla ikäviltä onnettomuuksilta voidaan välttyä – tai ainakin niiden aiheuttamaa tuhoa voidaan pienentää.

Vinkkejä puhelimen suojaamiseen

Vilkaise luurisi IP-luokitusta. IP-luokitus on enimmäkseen Euroopassa käyttöön otettu järjestelmä, joka määrittelee, kuinka tiiviitä kyseiset laitteet ovat. Luokitus kertoo toisin sanoen kuinka hyvä laitteen suojaus on ulkoisia uhkia, kuten vettä, roiskeita tai pölyä vastaan. Merkintä muodostuu tekstistä IP (englanniksi International Protection) sekä kahdesta muusta numerosta ja mahdollisista lisämerkinnöistä. Sarjan ensimmäinen numero kertoo, kuinka hyvä laitteen suojaus on vieraita esineitä ja pölyä vastaan, siinä missä taas sarjan toinen numero kertoo, kuinka hyvä laitteen suojaus on vettä ja kosteutta vastaan. Suojausta vastaavien numeroiden merkitykset voi hakea näppärästi netistä. IP-luokituksen avulla saat siis varsin hyvän kuvan siitä, kuinka paljon puhelimesi todennäköisesti kestää ja se kertoo samalla, millaisia toimenpiteitä sinun kannattaa luurisi suojaamiseksi suorittaa.

Panosta suojakuoriin tai hanki kännykkäkotelo. Kyllä, kännykkäkotelot ovat täällä taas! Niinkin yksinkertainen muutos, kuin laadukkaan suojakuoren tai kännykkäkotelon hankinta voi säästää luuriasi putoamisilta, roiskeilta tai muilta ikäviltä arkipäivän onnettomuuksilta. Myös suojakuoren tai kännykkäkotelon laatuun kannattaa panostaa, ettei se halkeaisi aina ensimmäisestä kolhusta. Esimerkiksi https://kannykkalompakko.fi/iphone-6-4-7-1/ tarjoaa iPhonen lisäksi laadukkaita kuoria ja kännykkäkoteloita lähes jokaiseen markkinoilla olevaan puhelinmalliin ja mikä parasta, nopealla ja ilmaisella toimituksella aina kotiovelle saakka. Erityisesti kumista tai silikonista valmistetut kuoret ovat tänä päivänä kovassa suosiossa nimenomaan niiden kestävyyden ansiosta. Värejä, malleja ja kuvioita taas löytyy niin valtavasti, että oman puhelimen personalisointi onnistuu juuri omien mieltymysten mukaisesti.

Asenna puhelimeesi panssarilasi. Panssarilasin tarkoituksena on suojata nimenomaan puhelimen näyttöä erilaisilta halkeamilta ja naarmuilta. Panssarilasi on usein erittäin järkevä valinta, sillä puhelimen rikkoutuneen näytön vaihtaminen on yksi huollon hintavimmista prosesseista. Laadukas panssarilasi voi olla tavalliseen lasiin verrattuna jopa moninkertaisesti kovempi, jolloin oikein asennettuna se voi auttaa turvaamaan puhelimen näyttöä rajummassakin käytössä. Mielessä kannattaa kuitenkin pitää, että panssarilasi ei ole yhtä kestävä kuin itse näyttö. Tämä ei tosin tarkoita sitä, etteikö panssarilasia kannattaisi hyödyntää, sillä panssarilasi ei tule hajoamaan jokaisesta pienestä kolhusta tai satunnaisesta puhelimen putoamisesta. Pelkkään näyttöön asennettu panssarilasi ei kuitenkaan suojaa puhelimen reunoja täydellisesti, joten suojausta kannattaa täydentää suojakuorilla tai kännykkäkotelolla. Jos et käytä suojakuorta, panssarilasin voi asentaa myös puhelimen reunoille saakka, mutta tällöin puhelimen takaosa jää kokonaan suojaamatta.

Hanki puhelimellesi erillinen vakuutus. Muutaman sadan euron arvoisissa puhelimissa erillinen vakuutus ei välttämättä ole järin taloudellinen idea, mutta järeimmissä luureissa laitteiston vakuuttaminen esimerkiksi kotivakuutuksen (ns. laaja kotivakuutus) piiriin voi olla hyvä idea. Arvokas luuri kannattaakin yleensä korjata, mutta näytön vaihtaminen maksaa mallista riippuen jopa useita satoja euroja. Laaja kotivakuutus voi korvata tilannekohtaisesti odottamattomia vahinkoja, ja näistä yleisimpiä onkin puhelimen näytön rikkoutuminen. Tällöin arvokkaasta ja vakuutetusta puhelimesta jää maksettavaksi sen käyttäjälle usein pelkästään vakuutuksen omavastuu.