Harrastuksena pelaaminen
Tietokoneiden ja konsolipelien yleistymisen myötä ovat myös ihmisten harrastukset muuttuneet. Jopa tarinoita uuden kumppanin löytymisestä pelien avulla on hurjasti, sillä harrastukset ja mielenkiinnon kohteet yhdistävät. Nykypäivän pelejä pelataan usein jylhässä yksinäisyydessä nopeiden internetyhteyksien avulla. Kuitenkin pelaaminen on käytännössä kaikkea muuta kuin yksinäistä. Tämän harrastuksen avulla moni pelaaja pitää päivittäin yhteyttä tuttuihinsa, joita ei välttämättä ole koskaan edes tavannut. Sosiaaliset pelit antavat pelaajille mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa peli-iloa muiden kanssa.
Varjopuolena tämänkaltaisilla peleillä voi olla oikean elämän unohtuminen. Peliin on aina helppo sukeltaa ja unohtaa ympärillä oleva maailma. Pakopaikka tarjoaa paljon ystäviä sekä mahdollisesti menestystä pelimaailmassa. Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan jää jumiin virtuaaliseen maailmaan, vaan valtaosa elää pelaamisestaan huolimatta täysin tasapainoista elämää. On tutkittu, että jopa 70 % aikuisista pelaa jotain peliä vähintään kerran kuukaudessa. On kuitenkin myös olemassa iso joukko ihmisiä, jotka käyttävät päivittäin aikaa konsoli- ja tietokonepelaamiseen.
Mikä saa pelaajan palaamaan aina uudelleen?
Yksinkertaistettuna pelaaminen on nopea tapahtuma, jossa joko voittaa tai häviää. Kuitenkin modernit pelit ovat osa jatkuvaa kokonaisuutta, jossa varsinaista loppua ei olekaan. Erilaisia saavutuksia keräämällä ja tehtäviä tekemällä nämä pelit tarjoavat jännitystä ja sisältöä elämään vaikka vain loputtomiin. Pelaamisen perimmäinen tarkoitus on hyvin saman tyyppinen kuin vaikkapa kirjan lukemisella tai television katselulla: se rentouttaa.