Microsoft myös mukana konsolipelaamisessa

Microsoft myös mukana konsolipelaamisessa

Xbox-tuoteperhe on Microsoftin kehittelemä konsoli, joka on ollut kilpailemassa konsolimarkkinoilla yhdessä Nintendon ja Playstationin kanssa. Laitteita on tähän mennessä ilmestynyt vain kolme, mutta jokainen niistä on taattua laatua. Uusimman eli neljännen konsolin odotetaan ilmestyvän samaan aikaan Sonyn kilpailijan julkaiseman tuotteen kanssa. Kilpailu tulee olemaan kovaa, sillä harppauksin eteenpäin mennyt teknologia tulee mullistamaan konsolipelaamisen, ja yhdeksännen sukupolven odotetaan vaihtuvan vuonna 2020.

Microsoft on tunnettu erityisesti käyttöjärjestelmänsä ansiosta, joka on tietokoneiden maailmassa ehdoton ykkönen. Perustajansa rikkaaksi tehnyt keksintö on suosittu erityisesti yksinkertaisuutensa ja sulavalinjaisuutensa ansiosta. Tuotenimikkeellä on kuitenkin valmistettu paljon erilaisia laitteita, pelejä, ohjelmia sekä internetin selaimia. Jokaiselle tuttu tuote on juuri siksi mainio valinta myös konsolipelaamista aloittelevalle, sillä käytännössä tämän valmistajan tuotteet ovat jo tuttuja.

Ensimmäinen Xbox

Microsoft toi ensimmäisen konsolinsa markkinoille vuonna 2002, ja sen suosio oli odotettua korkean hinnan vuoksi odotettua vaisumpaa. Tekniikkajätti osaa kuitenkin asiansa, ja sen suosio on suurelta osin yksinoikeudella pelattavien pelien ansiota. Tekniikaltaan tämä konsoli on tarjonnut ennen kaikkea luotettavuutta, sillä monilla pelaajilla on tämä miltei täysi-ikäisyyden saavuttanut laite edelleen päivittäisessä käytössä.

Xbox 360

Vain kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2005, Microsoft julkaisi uuden konsolinsa, jossa kiinnosti erityisesti sisään rakennettu Xbox live -palvelu. Sen avulla pelaajan ei tarvinnut enää metsästää pelejä markettien hyllyiltä, vaan oma ostospaikka sijaitsi sisällä laitteessa. Sen lisäksi palvelun avulla pystyi ostamaan elokuvia ja lataamaan demopelejä. Seitsemännen sukupolven markkinoilla uudistunut Xbox pärjäsi hyvin kilpailussa, ja tätä laitetta valmistettiin aina vuoteen 2016 saakka.

Xbox One

Kronologisuuden puutteesta huolimatta tämä ykköseksi nimetty Xbox on uusin tulokas perheeseen, ja se julkaistiin vuonna 2013. Teknologiaharppausten myötä päivitetty versio takasi pelaajille jälleen takuuvarmasti toimivan laitteen. Laitteesta on myös uusia versioita, eli pienikokoinen Xbox One S , ja Xbox One X alkuperäisversiota paremmilla ominaisuuksilla.

Muutakin kuin pelikonsoli

Tulevaisuuden laitteet tulevat tarjoamaan melko perinteisen pelikonsolikokonaisuuden. Xbox live -palvelu on tärkein ominaisuus, sillä se tarjoaa pelien lisäksi paljon muutakin sisältöä television käyttäjille. Miljoonat vakituiset käyttäjät viestivät siitä, että homma todellakin toimii. Microsoftin laite palvelee toki pelaajiaan, mutta haluaa olla myös tarjoamassa laitteellaan monipuolisuutta mahdollisuudella liittää konsoli televisioon. Xbox live -palvelun avulla on myös mahdollista luoda oma hahmonsa, sekä olla yhteydessä muihin pelaajiin erityisten kuulokkeiden ansiosta. Video kinectin -palvelut ovatkin hurjan suosittuja, sillä ne tuovat pelaajia lähemmäksi toisiaan, ja pelaamisen mielekkyys kasvaa roimasti. Tämän kyseisen palvelun avulla pelikonsoli ei ole vain pelkkä pelikonsoli. Monien olohuoneessa tämä kyseinen laite edustaa sekä DVD-soitinta että pelikonetta, ja tuo älyominaisuudet, kuten suoratoistopalvelut suoraan televisioon, ilman erillistä laitteen vaihtoa.