Älykello on minitietokone ranteessa

Älykello on minitietokone ranteessa

Nykypäivän tuoreimmista keksinnöistä varmasti tunnetuin älylaite on puhelimen ja tabletin lisäksi älykello. Tämä kannettava minitietokone on huippukeksintö käyttäjälle, joka haluaa seurata omaa aktiivisuuttaan, sekä pitää puhelimen tarjoamat toiminnot vilkaisun ulottuvilla. Nykyaikaiset kellot synkronoivat itsensä puhelimen kanssa, joten tärkeät kalenterimerkinnät, viestit ja puhelut hälyttävät kaikki käyttäjän ranteessa. Kätevän sijaintinsa ansiosta tämä kapistus voi helposti myös mitata sykettä ja kartoittaa käyttäjänsä aktiivisuutta. Tätä tuotetta ennustettiin 2010-luvun hitiksi, mutta korkean hinnan vuoksi suosio ei noussut huippuunsa. Kuitenkin käyttäjiä näille vempaimille löytyy, ja rannekelloja ylipäätään käyttävät ihmiset ovat ihastuneet niiden toimintaan. Ranteessa pidettävä minitietokone on täynnä mahdollisuuksia, joista olemme tähän asti saaneet vain haaveilla. Pienen kokonsa ansiosta tämä ranneke voi vielä teknologian edelleen kehittyessä mullistaa käsityksemme älylaitteista.

Kilpailevana tuotteena näille älylaitteille on olemassa huomattavasti edullisempia aktiivisuusrannekkeita. Rannekkeet eivät sisällä synkronoituja toimintoja, joten tärkeiden viestien varalle käyttäjällä tulee rannekkeen lisäksi olla myös puhelin mukanaan. Aktiivisuusranneke kertoo käyttäjälle ainoastaan terveystietoihin liittyviä asioita, kuten pulssin, kuljetun matkan sekä askeleiden määrän.

Älykellojen valmistajat

Kuten arvata saattaa, näitä kannettavia minitietokoneita valmistavat aivan samat yritykset kuin puhelimiakin. Kuten tietokoneen ja puhelimen synkronointi, myös kellojen synkronointi onnistuu parhaiten saman valmistajan tuotteiden kesken. Se voikin olla yksi selitys kellojen heikkoon menekkiin, sillä jokaisella käyttäjällä on jo hallussaan tismalleen sama tuote, mutta vain taskussa kannettavassa muodossa.

Kellon kaikkien sovellusten ja toimintojen on oltava varsin yksinkertaisia, jotta ne mahtuvat kellon pienikokoiselle näytölle. Pienen ruudun vuoksi jokaisen sovelluksen on myös oltava käytettävissä vain muutaman painikkeen avulla. Tämä rajoittaa merkittävästi tuotteen käytännöllisyyttä, ja siksi tuotteesta myös puuttuvat kaikkein innovatiivisimmät keksinnöt. Parhaiten laite toimiikin kaiken muun taustalla, ja kertoo käyttäjälleen hyödyllisiä tietoja aktiivisuudesta, ilman, että itse tarvitsee tehdä seurantaa. Positiivinen puoli on myös se, että se jättää käyttäjänsä kädet vapaaksi jatkuvasta laitteen käytöstä, ja kulkee mukana ranteessa kuin huomaamatta.